Sınavlar
Güz Dönemi Sonu İngilizce Yeterlilik Sınavı

Level A (pre-intermediate) düzeyindeki Zorunlu İngilizce Hazırlık sınıfı öğrencilerinden, devam zorunluluğunu sağlayan ve Güz yarıyılı dönem içi notlarının ortalaması en az 65 olanlar bu sınava girmeye hak kazanır. Sınava girmek zorunlu değil, isteğe bağlıdır. Sınava katılabilmek için Yabancı Diller Yüksekokulu Sekreterliğine dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir.

Yapılan sınav sonunda 75 ve üstü not alan öğrenciler başarılı sayılır ve İngilizce Hazırlık Sınıfı ile ilişikleri kesilerek Bahar Yarıyılında kayıtlı oldukları bölümlere devam ederler. Herhangi bir nedenle Güz yarıyılı sonu İYS sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı düzenlenmez.

Güz Dönemi Sonu İngilizce Yeterlilik Sınavı sonucu ‘Erasmus Dil Muafiyet Belgesi’ olarak kullanılamaz.

Güz Dönemi Sonu İngilizce Yeterlilik Sınavı başvuru formu için TIKLAYINIZ.