Sınavlar
İngilizce Yeterlilik Sınavı ( İys ) Örneği

Örnek İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS)

Öğrencilerin İngilizce yeterliliklerini ölçmek için yapılan sınavdır. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yürütülen hazırlık programı zorunlu olan bölümler için yeterlilik sınavında Başarı notu 100 üzerinden en az 75’tir. Bu sınavda 100 üzerinden 75(B2) ve üzerinde not alanlar Zorunlu Hazırlık öğretiminden muaf sayılırlar.

Hazırlık programı isteğe bağlı olan bölümler için ise yeterlilik sınavında başarı notu 100 üzerinden en az 65’tir. Bu sınavda 100 üzerinden 65(B1) ve üzerinde not alanlar bu sınavdan başarılı olduklarında bölümlerinde verilen İngilizce destekli dersleri almaya hak kazanırlar.

Yeterlilik sınavı sonucu, Muafiyet Sınavı sonucu olarak kullanılamaz. Ortak Zorunlu İngilizce derslerinden muaf olmak için Muafiyet Sınavından geçerli bir not almak gereklidir.

İngilizce Yeterlilik Sınavı sonucu ‘Erasmus Dil Muafiyet Belgesi’ olarak kullanılamaz.

Örnek İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) :