Ana Sayfa
Sınavlar
Seviye Belirleme Sınavı

Seviye Belirleme Sınavı

Seviye Belirleme Sınavının amacı hazırlık sınıflarında eğitim almaya başlayacak öğrencilerimizin mevcut İngilizce bilgisini doğru bir şekilde tespit etmek ve uygun seviyeden eğitim almaya başlamalarını sağlamaktır. Bu yüzden, öğrencilerden sadece doğru bildikleri soruları cevaplamalarını beklenmektedir. Emin olunmayan sorular boş bırakılmalıdır.

Seviye Belirleme Sınavı; kelime bilgisi, dilbilgisi, okuduğunu anlama, yazma ve dinleme becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşmaktadır.

Öğrenciler güz yarıyılı başlangıcında Seviye Tespit Sınavından aldıkları puanlara göre A (ileri düzey), B (orta düzey) ve C (başlangıç düzeyi) seviyelerinden birisine yerleştirilerek hazırlık eğitimine başlarlar.

Her seviyenin öğretim programı Avrupa Ortak Dil Çerçevesinde bulunan öğrenme çıktılarından yola çıkarak hazırlanmıştır. Dolayısıyla bir öğrencinin dil öğrenim sürecinde hangi noktada olduğu ve neleri yapabildiği konusunda hem öğrenci hem de öğretmen net bir fikir sahibi olabilmektedir. Bu doğrultuda hazırlanmış eğitim programımızda öğrenciler söz konusu seviyenin becerilerini edinmiş olurlar.