Üniversite İsteğe Bağlı İngilizce Dersleri Eğitim-Öğretim ve Uygulama Bilgilendirmesi

ÜNİVERSİTE İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE DERSLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE UYGULAMA BİLGİLENDİRMESİ

Ortak Zorunlu Yabancı Dil olarak verilen İngilizce derslerinin (ING 190 & ING 191) yanı sıra, yüksekokulumuz bünyesinde “İlgi Alanı” dersleri kapsamında ING101, ING102 & ING103 kodlu seçmeli Genel İngilizce dersleri verilmektedir. Ön koşulları sağlayan öğrencilerimiz, lisans öğrenimi boyunca İkinci Dil Olarak İngilizce’yi dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirerek AB Ortak Dil Çerçeve Programı çerçevesinde B2 seviyesine ulaşma olanağı elde ederler. İlgi Alanı kapsamındaki İngilizce derslerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, lisans öğrenimleri boyunca yaptıkları bilimsel, akademik ve kültürel araştırmaları için gerekli olan İngilizce seviyesine erişmiş olacaklardır.

ING101, ING102 ve ING103 kodlu İngilizce - İlgi Alanı derslerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerimiz, yazılı ve sözlü İngilizce iletişim yetkinliklerini akreditasyon kapsamında bölümlerde verilen Mesleki ve Akademik İngilizce derslerini alarak, kendi disiplin ve çalışma alanlarında Özel Amaçlı İngilizce çalışma fırsatı elde edebilirler. Bununla birlikte, bu dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, ING104 İleri Okuma & Yazma ve ING105 İleri Konuşma & Dinleme derslerini alarak,  sözlü ve yazılı iletişim becerilerini en üst düzeyde geliştirme fırsatına sahiptirler. Son olarak, ING101, ING102 & ING103 derslerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, gerek mesleki kariyer gerekse lisansüstü çalışmalar için bir ihtiyaç duyacakları İngilizce dil yeterliliklerini, uluslararası akreditasyon ve geçerliliğe sahip olan TOEFL iBT, IELTS ve PTE Academic gibi sınavlarından alacakları puanlar ile kanıtlayabilirler.

ING101, ING102 ve ING103 kodlu İngilizce derslerine ait ön koşullara BURADAN ulaşabilirsiniz.